Vanmorgen 8.21 uur werd “Trying To Explain” van The Cats gere-released. Een paar uur voordat bekend werd dat lead-zanger Cees Veerman in de nacht van Vrijdag op Zaterdag zou zijn overleden.

Dit album bevat 18 klassiekers, waaronder “Marian”, “One Way Wind” en “Where Have I Been Wrong”.

Ik zelf kende deze compilatie, oorspronkelijk uit 2011 niet en was erg onder de indruk van het hoesje. Vond deze namelijk heel mooi.

image-4268353

Later in de ochtend kwam het nieuws dat voormalig The Cats-zanger Cees Veerman is overleden op 70-jarige leeftijd in Indonesië, waar hij 2 jaar geleden naar toe is verhuist. Hij nam nog een solo album op in 1976 genaamd “Another Side Of Me” met de single “Sailor, Sail On (Dreamer, Dream On)”.

“Trying To Explain” is beschikbaar via iTunes:

De stem van Cees is vooral beroemd door de single “Sure He’s A Cat”, behaalde in De Singles Top 100, de 8ste plaats in 1967:

Zijn solowerken “Sailor Sail On” & Another Side Of Me” zijn te vinden op “Alle 40 Goed – Palingsound”, een verzamelaar van 30 Augustus 2013:

Liedjes afzonderlijk zijn te vinden via deze links:

“Sailor Sail On”:

“Another Side Of Me”:

Op 23 Maart 2006 werden The Cats geridderd in naam van Oranje-Nassau. Hetzelfde jaar kwam een reunie en een “Best Of-Album”, die houd werd.

2 jaar later trad Cees op met “The Cats Aglow Band” als support-act van Willy De Ville, die in Carré optrad 7 Juli 2008.

Advertenties