Theatertour van de 3JS in 2013 was een groot succes en dan is een registratie daarvan in een album geperst. Aangezien het alleen maar hoogtepunten bevat, duurt de CD niet 1 uur, maar 2 uur en 10 minuten. Dat gebeurd zelden bij een live-registratie als deze. Ook de mix van een Engelse cover met een eigen Hollands liedje is iets unieks.

Het begint meteen al goed met het prachtige “Voor Eens En Altijd”, dat op een gegeven moment “Beautiful” van U2 word, alhoewel het soms klinkt alsof ik naar Kane luistert. Geweldig gedaan!

De CD heet “Bronnen” en daarmee bedoelen ze “inspiratiebronnen”. Hun eigen muziek gemixt met artiesten, die hun geïnspireerd hebben verteld ex-lid Jaap de Witte in “Wat Is Dromen?”

“People Are Strange” van The Doors word zeker heel goed gecoverd en hier kan je in horen dat de 3JS erg veelzijdig is.

Pink Floyd’s invloeden zijn te horen in de prachtige single “Loop Met Me Over Zee” & “Time”.

Dean Martin’s “That’s Amore” is weer eens wat anders en loopt over in “De Zomer Voorbij”, vervolg door de meest recente song op de CD de single “Bijzonder” en “Tinteling / Bright Side Of The Road” (Van Morrison).

Dan komt het prachtige “Street Spirit” (Radiohead) gemixt met “Jouw Woorden” en “Kom Terug” gemixt met “Honky Tonk Woman” (The Rolling Stones). Het guitaarwerk is meesterlijk en zodra het engelstalig word bijna niet te herkennen als 3JS!

“No Woman No Cry” (Bob Marley) is vervolgens gemixt met “Niets Dan Gezeik” met een soort rap. Dan komt het lied “Zo Mooi Als Jij” en dan word een nederlandse band Golden Earring ge-eerd met “Radar Love” gemixt “Alles Overnieuw”.

Jan Dulles kwam pas op 20jarige leeftijd voor het eerst in het theater, te kijken naar de geweldige artiest Herman van Veen. Hij werd betoverd door “Liedje Van Later”. Heel mooi gedaan, maar echt niks, helemaal niks kan tippen aan de stem van Herman.

“In My Place” (Coldplay) is samen gesmolten met “Hou Van Mij” en “Geloven In Het Leven” met eveneens een Coldplay liedje “Viva La Vida”.

“The Heart Of Life” (John Mayer) is 1 met “De Weg”. Een unieke combinatie is Shantel “Disko Partizani”. Tijdens het Eurovisie Songfestival, kwamen ze namelijk erachter dat Slovenië een hele andere kijk op muziek heeft en dat is niet verkeerd bedoeld.

Na de single “Kom”, volgt “Bij Hoog En Laag” gemixt met Mumford & Sons track “Little Lion Man” en dan weer een ode aan ons eigen “Rob De Nijs” met de combi “Land Van Maas & Waal” en “Hoger, Harder, Verder”.

Paul Simon word geëerd met “The Boy In The Bubble” gecombineerd met “Kamers Van M’n Hart” en gevolgd door de singles “Verlangen” en eindigt met “Je Vecht Nooit Alleen”

Inmiddels is hun vijfde Theaterseizoen “Dichterbij de Horizon” alweer ruim over de helft, dus live spelen doen ze erg veel. Mocht je niet alleen het geluid willen horen, maar ook zien waar ze het tussen de liedjes over hebben? Er is ook een DVD uit!

Conclusie is dat er een studioalbum moet komen van allemaal covers van zowel helden van vroeger als nu in een eigentijds 3JS jasje. Ik denk dat ver over de hollandse grenzen ze dat de muziekfans dat wel zien zitten.

DOWNLOAD @ ITUNES: