2 jaar geleden viel bij Dave von Raven al op, hij heeft geweldig de sixties-look eigen gemaakt en het maakt nieuwsgierig. Na het debuutalbum “Springlevend” is de band nog steeds “springlevend”, vooral na afgelopen jaar elke maand opgetreden te hebben in “De Wereld Draait Door”.

Recentelijk brachten zij hun nieuwe single “Toen Was Geluk Heel Gewoon” uit, deze single staat helaas niet op de plaat.

Wel staan er andere sterke liedjes op, zowel de gevarieerde Nederbeat als de teksten, al zou je haast door de unieke composities vergeten dat je naar een Hollandse band uit Holland loopt te luisteren en niet naar The Beatles of The Monkees. Vooral het ijzersterkse begin “Zwanenzang”, waar gerefereerd word aan “DWDD”. Deze moet wel op single uitkomen!

Ook “Cupido” is zo’n bijzonder origineel liedje. Zingen over de liefde die naar je toekomt, maar die heb je niet nodig, want je hebt al een liefde. Dat is toch wel een mooie gedachte.

De ene keer klinkt “The Kik” vol pit en de andere keer breekbaar, zoals het mooie “Schilderstraat”, een prachtige hommage aan een overledene. Ook is er een leuke hommage aan De Kat “Erik”.

KOOP @ AMAZON (K”l”IK op de afbeelding)

Advertenties