Op Michael Jackson’s “XSCAPE”-release dag, is diegene die waanzinnig liedjes van The King Op Pop kan neerzetten ook klaar met een album om de wereld mee te veroveren. Waylon heeft samen met Ilse DeLange als The Common Linnets” een goed album afgeleverd. Zouden ze daarmee ook net zo’n goede indruk maken op de mensen als tijdens hun Semi-Finale performance of de openingstrack “Calm After The Storm”?

Gisteren lieten ze al wat liedjes van het album horen tijdens een feestje overdag in Kopenhagen, maar nu mag de rest wat meer horen.

Tijdens “De Wereld Draait Door” vertelde Waylon het publiek, dat menigeen een andere track zou hebben gekozen om mee te doen aan het Eurovisie Songfestival, maar “Calm After The Storm” vonden ze zelf gewoon het leukst.

Welke liedjes zou Waylon bedoelen? Misschien “Hungry Hands”?. Een mooi country popsong met een geweldige beat, maar de inbreng van Waylon is minimaal.

“Arms Of Salvation” is so Nashville, maar de inbreng van Ilse is minimaalbut the input of Ilse is minimaal 😉 !

“Still Loving After You” is een lied dat iedereen van Ilse DeLange verwacht. Een Kampvuur-liedje met een deuntje dat indruk maakt!

“Sun Song” is een simpel liedje en voor mij mist er gewoon het een en ander om het toch iets specialer te maken.

“Lovers & “Liars” is wel duidelijk HET EUROVISIE SONGFESTIVAL liedje iedereen zou kiezen. Ik wet dat Waylon deze bedoeld. Catchy acapella intro en sommige gedeeltes laat mensen meeklappen.

“Broken But Home” Waylon kan op verschillende manieren zingen, dat is iets wat mensen zich moeten realiseren, vooral bij het luisteren van dit lied. Ilse geeft het een extra dimensie. Voor alle liefhebbers van Garth Brookes een regelrechte aanrader!

“Before Complete Surrender”, Ilse is fantastisch op deze ballade, terwijl Waylon op de achtergrond zit (te spelen op de guitaar). Dat zij dit soort trucjes doen maakt zo’n album afwisselend.

“Where Do I Go With Me”, Waylon is fantastisch op deze ballade, terwijl Ilse op de achtergrond zit (misschien wel te spelen op een guitaar). Ik denk dat dit lied erg populair zou kunnen worden in landen als Amerika. Een hoge positie in een Country-hitlijst! Waarom niet?

“Time Has No Mercy”, Folk gemixed met Country op sublieme wijze!

“Give Me A Reason” heeft een totaal ander arrangement als de rest. Geweldig nummer.

“When Love Was King” Garth Brooks-sound is weer terug ;-).

“Enless Highway” Ilse op haar best. Mooie ballad, waar zij als een engel zingt! Zo goed gedaan!

Het album is het waard om ook buiten Nederland het erg goed te doen, ik kan mij niet voor
The album is worldwhile to conquer Europe (and America for sure). I can’t imagine that this is the first and last album of The Common linnets!

KOOP @ AMAZON

KOOP @ ITUNES

CALM AFTER THE STORM – SINGLE

THE COMMON LINNETS – THE COMMON LINNETS 05/27/2014 VINYL

Advertenties