Iemand, altijd al graag Jason Donovan in zijn onderbroek willen zien?

“Especially for you”, trekt hij zijn kleren uit tijdens zijn rol als Mitzi in de Musical “Priscilla, Queen Of The Desert” gepresenteerd door Van Lambaart Entertainment.

In de Jaren ’80 was Jason een van de meest sexy mannen volgens de lezers van het mateloos populaire Smash Hits (wat bij ons Hitkrant is) en misschien is hij dat nog steeds, in ieder geval zijn stem is waanzinnig.

“Priscilla, Queen Of The Desert – The Musical” heeft overal ter wereld in de Theaters gestaan, van Londen tot Sydney, van New York tot Stockholm en dan nu “Finally” Amsterdam!

10 november jl. was het wereldberoemde verhaal over een transseksueel en drie travestieten die een roadtrip maken met een bus voor het eerst te zien in een bijna uitverkochte Theater Carre. Het publiek bestond niet uit hysterische homo’s, wat je zou verwachten, nee gewoon een mooie mix van mannen en vrouwen rond tussen de 30-50 jaar voornamelijk.

Om 8 PM waren wij echter geen bezoekers meer van een Theatershow, nee wij leken zelf in de Musical te zitten, middenin een Discotheek, waar lichtballen ronddraaiden met het bekende lied “Downtown” van Petula Clark. Het moment dat Jason Donovan zichzelf transformeert tot travestiet en de show bleek erg te passen bij de Jaren’80 superster.

Toen hij liedjes zong als “Too Many Broken Hearts” en “Every Day (I Love You More”), mensen waren druk bezig om over zijn geaardheid te praten.

“Jason Donovan is HOMO versus Jason Donovan is GEEN homo”, heel veel mensen waren er druk mee om alles over zijn seksleven te weten te komen, maar uiteindelijk trouwde hij en werd vader van een stel kinderen en is het waar of is het niet waar? Dat is toch niet aan ons om daarover te oordelen? Met dat in gedachte is het fantastisch als je een Travestietenshow ziet over Benjo, die een “Father In Showbusiness” heeft en als hij gaat slapen, besluit hij samen met zijn moeder naar zijn vader te gaan, want hij wilt weleens weten wat hij precies doet als artiest. Op zeer grappige wijze zien wij de Dragactshow (in sneltreinvaart!!!) en Mitzi is heel erg bang voor het oordeel van zijn kind, die hem “Funky Dad” noemt en Mitzi voelt zich opgelucht.

De show is een grote hysterische glitter en glamour circus met transseksueel Bernadette (Simon Green) en drie travestieten (Adam Bailey, Philip Childs en natuurlijk Jason Donovan). Drie mooie diva’s (Lisa-Marie Holmes, Laura Mansell en Catherine Mort) zweven voornamelijk rond boven het podium om heel wat liedjes te performen.

Het publiek, waarvan een aantal zelfs in het tweede gedeelte van de show te zien waren op het podium tijdens een Country-liedje deed enthousiast mee met alle leuke liedjes van vroeger zoals “What’s Love Got To Do With It” (Tina Turner), “Don’t Leave Me This Way” (Communards) en wat ik natuurlijk als Bananarama-fan erg kon waarderen is dat “Venus” ook werd gedaan, maar niet met een twist naar Shocking Blue, maar naar de Officiële Videoclip van Bananarama.

Als je zegt Jason, dan zeg je Kylie… dus ja Kylie Minogue was diverse keren in de show verweven. Als ik het goed zag, heb ik een Kylie T-shirt opgemerkt, werd er over Kylie haar rol in Neighbours als Charlene gesproken, was haar “Showgirl”- periode te zien en was er een Medley met o.a.”Can’t Get You Out Of My Head” en “Come Into My World”.

Als ik op de reacties van het publiek afgaat, dan is het hoogtepunt de vertolking van CeCe Peniston’s Finally. Spontaan staan mensen op om mee te zingen en te dansen.

De lichtshow was heel mooi, de kostuums waren prachtig en voor de echte Musical-fan een echte Mustsee.

Helaas was het niet mogelijk om Jason Donovan te spreken voor Magic Music Magazine, maar misschien gebeurd dat nog wel in de toekomst.

Mocht je toch meer into Boyband Blue zijn, als Jason Donovan niet optreed, dan zal Blue-lid Duncan James zijn rol overnemen.

Official website :

http://www.priscillathemusical.com/

http://priscillathemusical.nl/ (Koop hier de tickets)

Vanavond DE Premiere en te zien tot en met 22 november a.s. in het mooiste theater van Nederland!!!

https://carre.nl/

UPDATE 17/11: Iedereen is enthousiast over “Priscilla, The Queen Of The Desert”, kom a.s. vrijdag en zaterdagavond na de Afterparty in de Loge Foyer en Oranje Foyer om samen met het DJ-duo The G-Team te genieten van alle hits uit de musical.

KOOP @ AMAZON / ITUNES (Klik Op De Afbeeldingen)

The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert [Blu-ray]
Hugo Weaving

Priscilla: Queen of the Desert – CD

Greatest Hits – Jason Donovan – CD

Very Best Of – Jason Donovan – CD

Advertenties