Afgelopen vrijdag vertrokken Pia Douwes, Anouk Maas, René van Kooten, Willemijn Verkaik, B-Brave, Simone Kleinsma, Stanley Burleson, Berget Lewis, Mariska van Kolck en William Spaaij naar “Broadway” om alle Musical-fans duidelijk te maken, dat ze niet zomaar Musicalsterren zijn, maar “The Best of The Best”.

Ziggo Dome was even 2,5 uur Broadway en de hele zaal wilde niks anders dan dat. Heel wat musicals kwamen voorbij met bekende en minder bekende nummers gepresenteerd door “Chantal Janzen live from Broadway”

Stanley Burleson is nog steeds in de twintig. Wat kan die man zingen en dansen. Het is dat er een prachtig decor was met een swingend dans-ensemble, maar zet die man gewoon willekeurig ergens neer en je blijft naar hem kijken. Wat een performer. Zo deed hij uit de Musical “Fosse”, het overbekende nummer “Mr. Bojangles” en danste op de beat van Beyonce Knowles “Crazy In Love” allicht beter dan Beyonce zelf.

William Spaaij wist het publiek wel volledig in te pakken met zijn interactieve optredens, vooral met “Zing,Vecht, Huil, Bid en Bewonder” van Ramses Shaffy.

Pia Douwes is toch echt wel Miss Musical, een vrouw achter mij wist enthousiast te vertellen “Pia ziet er echt goed uit”, die vrouw heeft gewoon alles mee. Ze is een unieke verschijning met zoveel charisma en haar unieke stemgeluid. Toen de Musical “Elizabeth” werd uitgelicht werd de zaal niet voor niks wild enthousiast.

Mariska van Kolck tja eeuh ik zie natuurlijk mijn jeugdidool het liefst 2,5 uur op het podium en het liefst nog steeds als popster. Het prachtige liedje uit Oliver “Hij Kan Niet Zonder Mij” is dan ook een toepasselijke titel, want “Musicals In Concert” zonder Mariska van Kolck, ja dat zou ik toch wel problematisch vinden.

Simone Kleinsma, de “Diva” van Musicalworld zong o.a. “One Look” uit Sunset Boulevard. Dit soort liedjes heb ik persoonlijk echt helemaal niks mee, maar toch kan Simone Kleinsma mij boeien. Het zal misschien komen door haar mooie lach en haar prachtige ogen of haar spel en haar dans, die gewoon hartstikke goed is.

Berget Lewis is toch wel een van onze “Dreamgirls”, die vrouw weet in haar eentje gewoon heel Ziggo Dome bijelkaar te zingen met een mega krachtig stemgeluid en zong o.a. “Fame”, In prachtige zomerse (gala)jurken. In November zijn wij wel toe aan het zomergevoel, dus ja die kregen wij wel en misschien wel een overdosis, want Berget was veelvuldig on stage.

B-Brave is de vreemde eend in de bijt, maar het publiek kon dat wel waarderen. De boyband zongen een aantal popliedjes in een musical arrangement. “Staying Alive” van Saturday Night Fever hadden ze verdomd goed gedaan.

Willemijn Verkaik, daar werden sommige mensen toch wel wat onrustig van. De artiesten kwamen namelijk soms langs de dranghekken om zo het podium op te klimmen en ja, dat kon men wel bekoren. Engels, Duits en Nederlands werden heel mooi inelkaar verweven tijdens haar “Wicked”-nummer “Ik Lach Om Zwaartekracht”

Anouk Maas voelde zich helemaal “Thuis” met haar liedje uit “Beauty And The Beast”, ze was diverse keren op het podium en haar veelzijdigheid viel mij op. Haar stem leent zich denk ik voor heel veel verschillende stijlen.

René van Kooten heeft niet echt een Musicalstem, maar een stoere mannelijke rockstem en dat is misschien wel de reden waarom ik tegen een vriendin zei tijdens zijn Musicaldebuut “Die man heeft iets, die kan alles met zo’n stem”. Uiteraard zongen alle artiesten ook nummers samen, maar zet René samen met verassingsact Freek Bartels op een podium en laat ze dan “Gethsemane” uit “Jesus Christ Superstar” zingen en je hoopt dat dit duo een hele CD vol gaat zingen samen.

Het was dus een geslaagde avond met relaxt publiek, die het niet uitmaakte dat er geen pauze was, gewoon tussen de show door even weg ging zo sociaal en het is mij wel duidelijk wat nog steeds de meest populaire Musical is en dat is “Elizabeth”, dus dat dit o.a. in de finale pas kwam is vanzelfsprekend, dat vond ik niet van het liedje “Get The Party Started” van Pink, maar dat was wel heel mooi getransformeerd tot Musicallied en een vreemde eend in de bijt, geeft zo’n show toch net even een extra dimensie.

Wil je deze Musical, onder leiding van “Decorstuk” Eric van Tijn nog zien, je kan nog voor de show van vandaag om 20.00 uur tickets bestellen via Eventim.

http://www.eventim.nl/

KOOP @ AMAZON / ITUNES (Klik Op De Afbeeldingen)

Musical Top 50
Various Artists
Genre: Pop
Released: March 18, 2011

(CD)

Musical Top 50

(MP3)

Advertenties