Eerlijk gezegd is het momenteel een beetje te druk voor Magic Events, maar Moke is iets speciaals. Ik heb de band een paar jaar geleden zien optreden in mijn woonplaats Amersfoort en vond dat dit toch echt wel de beste Rockband van Nederland is. Terwijl mijn jeugdidolen Jason Donovan & Mariska van Kolck (ik heb een vrij gangbare smaak 😉 ) in de buurt optraden, was ik erbij!

In Paradiso, Tolhuistuin in Amsterdam heb ik mij uitermate vermaakt. Een hele voorstelling van een rijke man, die door zijn rijkdom een vrouw wist in te palmen en een tongzoenend stel waren de supportact, alleen voor mij ;-).

Het beloofde een spannende hete avond te worden, maar werd toch wat gangbaarder dan het voorprogramma deed vermoeden. Een volle zaal met relaxte bierdrinkende bezoekers, die denk ik allemaal de levenspreuk “Drink Met Mate” hebben toegeëigend.

Vanwege de tragische gebeurtenissen van Parijs, hield de band Moke een minuut stilte voordat ze gingen knallen met de eerste drie tracks van hun Nieuwe Album, “Dreams”,”The Time Has Come” en “All That I Wanted”

Je verwacht een kort concertje met misschien wel alle tien de liedjes van “The Time Has Come”, maar het was al snel duidelijk dat Moke meer voor ons in petto had. Dus kwamen dan vervolgens hun oude Singles “This Plan” en “Scratch Marks” voorbij.

De Tracklisting van het Nieuwe Album word dan vervolgd “Hide In The Daylight” en het geweldige “Stand My Ground”, dat echt het publiek naar een andere dimensie bracht.

Alweer 6 jaar geleden bracht de band de Single “Last Chance” uit en dat werd weer zo goed Live gespeeld, als toen ik hun voor het eerst zag.

“The Ballad Of A Lost Soul” en “Slip Away” kwamen voorbij en het klonk echt alsof het gewoon van hun Greatest Hits- Album (die niet bestaat) afkomstig was.


Ben zelf niet zo’n Wintermens, dus dan is het wel fijn dat Moke een goede boodschap heeft middenin het concert “Here Comes The Summer”

Mocht je denken dat Felix Maginn The Voice van de band is, zodra alle andere bandleden meezingen, besef je toch wel dat Moke een prachtige mengeling van stemmen vooral is, vooral tijdens hun Single “Let It Burn”

Helaas werd deze Zaterdagavond afgesloten met de laatste twee liedjes van het Album “Silence” en “In Spite Of It All”

Echter er kwam nog een finale met nog drie liedjes “LADS”, “Burning The Ground” (heel wat mensen raakten daardoor in een soort van trance) en het beste bewijs dat Moke vooral een verdomd goede live-Rockact is met hun”Long Way”

1,5 uur muziek was een prachtig kado voor de fans van Felix Maginn, Eddy Steeneken, Rob Klerkx, Marcin Felis, Robin Berlijn en op sommige nummers ook nog gastmuzikant (die ook op het Album te horen is) Teus Novel.

Grappig detail is dat veel popsterren druk in de weer zijn om tijdens een concert van kleding te veranderen. Felix hield zijn prachtige kostuum gewoon aan, maar veranderde gewoon heel erg veel van gitaar.

Tien jaar Moke, ga dat zien als je kan!

http://www.mokemusic.com/

Wat een Releaseparty zonder Afterparty? De mannen gingen zonder begeleiding signeren, nou dat is nog eens een risico in een land als Nederland. Echter zowel de band als het publiek was erg begaan met elkaar, dus als je het Album kocht voor 17 euro had je zonder moeite er zo een handtekening op van alle leden!


Luister naar Moke – Discography – Spotify – Playlist.

KOOP @ AMAZON / ITUNES (Klik Op De Afbeeldingen)

Advertenties