Gisteren vond in de Heineken Music Hall het “Bimray Gospelfestival Amsterdam” plaats en wat een geslaagd evenement zeg en niet alleen vanwege de komst van Destiny’s Child-lid Michelle Williams.

Het begon al meteen bij de Security. Ik kon niet anders dan een koffer meenemen naar Heineken Music Hall en wat doet de vrouw van de beveiliging, gaat uiterst nauwkeurig mijn koffer onderzoeken. Zulke mensen moeten ze op Schiphol zetten, want ik ben niet zo van het puzzelen ;-).

Ruim een uur zat ik in de foyer, terwijl ik omringt was met Sociale dieren. Tja, anno 2015 bestaat het nog!

Na mijn interview met Michelle Williams onder geweldige begeleiding van Communicatiebureau “De Kippen” (gewoon knap om zo goed bereikbaar te zijn en alles zo goed te verzorgen), was ik net op tijd om te kijken naar Wazzup Singers, dit is niet zomaar een Gospelkoor, nee een swingend gezelschap, die het duidelijk vooral gezellig met elkaar hebben en dat stralen ze vervolgens uit op het publiek. Een opvallende zonnige verschijning is natuurlijk Sonja Silva (als zangeres kan ze beter ZON-ja Silva gaan heten). Ik had haar een paar jaar niet meer gezien, maar de tijd heeft duidelijk stil gestaan.

Sonja Silva in Wazzup Singers

De show word enthousiast aan elkaar gepraat door zangeres Nicole Bus en ze kondigt met veel gevoel dan ook Roy Ristie aan, die een toespraak voordraagt, voordat Abigail Martina op het podium op de piano twee liedjes zingt, waaronder “Brighter” en John Angoh met zijn koor de juiste toon wist te zetten, maar dan…

… Als Berget Lewis ten tonele komt, word het hele publiek enthousiast. Wie verwacht op een braaf zingende zangeres die even wat gospelliedjes laat horen, heeft het mis. Berget die brengt vooral haar gezelligheid mee en voordat ze kerstliedjes gaat zingen, refereert ze nog even aan dat er ook een Zwarte Piet recentelijk was geweest met een blik, die onbetaalbaar is. Wat was haar “Very Merry Christmas” waanzinnig gedaan met een prachtige combinatie met het achtergrondkoortje, die bestond uit o.a. Adlicious-leden Jordan Roy & Shirley Spoor (qua licht en kledingkeuze waren zij het ultieme decorstuk).

Dan volgt er “Rap meets Gospel” met Blackrockstar, die met zijn gitaar de mensen interactief liet meedoen met gemak.

Naast de Main Stage, was er ook een Xperience Stage op de tweede verdieping. Ook daar was het gezellig druk waar mensen genoten van o.a. Colours Of God.

Sylvana Simons presenteert een uur “Holland Got Soul meets Gospel” met een ode aan Kirk Franklin. Het blok begon met Sharon Kips en die wist het publiek wel in te pakken. Citaat van diegene die naast me stond “Doet ze maar een nummer?”, maar echt teleurgesteld was ze niet, want Sabrina Starke is natuurlijk ook de moeite waard.

Ik kwam de laatste tijd regelmatig de naam Ntjam Rosie ‏tegen. Zo’n naam valt erg op natuurlijk, maar wie dat nou precies was, ontdekte ik in dit gezellige uurtje. Ze heeft een goede indruk achtergelaten!

8 februari 2016 is het dan zover “Pieces Of Pearl” komt uit van Pearl Joan en om alvast in de stemming te komen, gaf zij een geweldig optreden.

Opvallende verschijning van The Voice Of Holland Brandon Delagraentiss had een dag zijn zus Britney uit Amerika in Nederland laten komen en dat is een ideaal moment om te bewijzen dat hij uit een muzikale familie komt en een verassingsact is altijd mooi meegenomen.

Een van de beste Soul-acts van Nederland (niet alleen namens Sylvana, maar ook ik heb hem diverse keren gezien en hij is echt uniek in zijn soort!) was ook van de party. Boris Titulaer AKA Bo Saris zong “She’s On Fire”

Dan komen alle artiesten nogmaals op met de tweede helft en wat zal diegene naast me blij zijn geweest, want Sharon Kips was terug, dit keer samen met Pearl Joan in een mooi duet.

Voor mij echt een hoogtepunt was het korte optreden van het trio Soul Brothers. “Feel It” van The Jacksons en “September” van Earth, Wind & Fire deden ze zo leuk en zo goed. Ik zou haast zeggen beter dan het origineel.

Voordat Michelle Williams dan eindelijk het podium opkwam, ging Fabian Willems samen met wat jonge danseressen een korte show weggeven en dat deed hij heel erg goed. De muziek van “Who’s That King” kon niet worden afgespeeld, dus dan maar een mooie acapella. Voor diegene die zich afvraagt hoe het had moeten klinken is hier het originele nummer.

Na de hoofdact van Michelle Williams, liep de zaal voor het grootste gedeelte leeg en alles liep zo gesmeerd. Tussen alle acts ultrakorte pauzes, maar nu was het toch wel een half uurtje, voordat Troyson James en The New York Gospel Singers Show de avond afsloot, met het prachtige “Happy” van Pharrell Williams als het laatste lied.

Zo kwam er een einde rond 23.00 uur van een prachtige dag met mooie samenwerkingen. Niet alleen van de artiesten, maar ook alle mensen achter de schermen. Het leek wel een grote familie!

Speciale dank aan Communicatiebureau De Kippen voor het mogelijk maken van deze ZONnige dag!

Luister Naar Berget Lewis – Discography – Spotify – Playlist.

Luister Naar Abigail Martina – Discography – Spotify – Playlist.

Luister Naar John Angoh – Discography – Spotify – Playlist.

Luister Naar Blackrockstar – Discography – Spotify – Playlist.

Luister Naar Fabian Willems – Discography – Spotify – Playlist.

Luister Naar Sharon Kips – Discography – Spotify – Playlist.

Luister Naar Sabrina Starke – Discography – Spotify – Playlist.

Luister Naar Ntjam Rosie – Discography – Spotify – Playlist.

Luister Naar Pearl Joan – Various – Spotify – Playlist.

Luister Naar Brandon Delagraentiss – Discography – Spotify – Playlist.

Luister Naar Bo Saris – Discography – Spotify – Playlist.

Ps: Lees alles over Michelle Williams op Magic Music Magazine!

Magic Event : Michelle Williams @ Bimray Gospelfestival Amsterdam

Advertenties