Ik fantaseerde over een vriendin, die autopech kreeg in Lopik en die ik in mijn hart meenam naar een bijna uitverkochte Ziggodome, waar ik 2e Kerstdag bijna een dag te vroeg voor de deur stond.

Het publiek was in echte Kerststemming, zo vredig en zo gezellig, waarbij een stel achter mij zoals velen verward was door de feestdagen. De show begint niet op tijd zei een vrouw om 11.05 uur (en even dacht dat het begin van de avond was), terwijl Helga van Leur al een aantal keer het weerbericht had voorgelezen. Zou het gaan sneeuwen?

Ik fantaseerde over Nicolette van Dam, dat ze een Magnum ijsje van mij kreeg aan het begin van haar carrière in ZOOP en dat het schattige meisje een prachtige zingende Kerstfee werd elf jaar later, die vanuit de lucht in het Ziggodome daalde om samen met een wonderkind Nick in de rol van Max, die de Ziggodome te betoveren in hun Kerstverhaal samen met Opa Ron.

Opa Ron (Brandsteder) hield van spelletjes, en raakte in de war door de introductie van zijn Ron’s X-mas Kisses show (waarbij ik bijna de pineut was op het grote scherm) dunnetjes over te doen tijdens de aankondiging van zijn Karaoke show, waar een man op het eind zo enthousiast meedeed, dat we haast geloofden dat hij echt bij het publiek hoorde en niet bij de cast.

Ik fantaseerde dat er een bescheiden rol was weggelegd voor Edsilia Rombley, die zich afvroeg of het niet elke dag kerst kan zijn en die een prachtig Kerstduet zong met Jamai, die zo vaak van zich liet horen, dat wij toch echt dachten dat Jamai een wereldster was, die over de hele wereld beroemd was vanwege dat hij zo goed kon zingen. Het maakt niet uit, alles wat hij zingt doet hij machtig mooi en dat geld ook voor O’G3NE, die zelfs zonder muziek nog sterk uit de verf weten te komen. Wat zijn die drie toch “Magic”.

“Home Alone” kijken, dat doen wij toch elk jaar met Kerst? Deze keer met Justen Beer, die waanzinnig dansend zijn ouderlijk huis op zijn kop weet te zetten.

Ik fantaseerde dat Kirsten Michel ons ging bevriezen met liedjes uit Frozen zoals het prachtige “Let it Go” en die mensen nieuwsgierig maakte naar haar EP “Kirsten Michel” uit 2013 en sinds vandaag officieel is doorgebroken.

Ik fantaseerde dat Lucia Marthas geen rekening houd met mensen met hoogtevrees. Wat was het eng om haar dansers te zien op een cirkel staand en gewoon niet te zien trillen als die cirkel heel hoog omhoog gaat.

Kwart voor een was het allemaal voorbij, wat waren het toch mooie dromen met supergrote kerstballen en een prachtige kerstboom op het eind en “Mooie dromen laat je nooit besmeuren. Alles kan als jij het laat gebeuren” dankzij Nationale Postcode Loterij, Stage Entertainment, Sky Radio, Praxis, Aviko en Parship.

VANAVOND RTL 4 22:29 – 23:43

Ps.: 60.000 mensen hebben The Christmas Show 2e en 3e Kerstdag live gezien, volgend jaar een nieuwe editie!

KOOP @ ITUNES :

Magic – O’G3NE

Power Of Christmas – O’G3NE

Frozen (Originele Nederlandstalige Soundtrack)
Various Artists

Kirsten Michel EP – Kirsten Michel

Ps.: Speciale dank aan Royal Promotions!

Advertenties