Ik was in 1996 bij Pepsi Pop en daar trad een redelijk onbekende band Total Touch op. Een jaar later zag ik hoe Trijntje en Tjeerd Oosterhuis met o.a. Berget Lewis als achtergrondzangeres 2 awards wonnen en brachten de Albums “Total Touch” en “This Way” uit met Singles als “Touch Me There” en “I’ll Say Goodbye”.

Daarna vertrok Tjeerd uit beeld, maar bleef actief in de muziek. Inmiddels is de zoon van Huub Oosterhuis, de man achter de formatie Ladies Of Soul met zowel Trijntje als Berget, maar ook Candy Dulfer, Glennis Grace en Edsilia Rombley, waarmee hij al jaren ook privé gelukkig is.

Edsilia & Tjeerd Persfoto-Aisa-Lynn

The Diva’s Live uit Amerika is de inspiratiebron voor Ladies Of Soul. Tjeerd verteld dat het een mooi project was, waar meerdere fantastische vrouwelijke artiesten samen het podium delen. Aretha Franklin zong hierin “(You Make Me Feel Like)A Natural Woman”, die ze vorige week nog zong voor president Obama.

Artiesten als Mariah Carey, Celine Dion, Shania Twain en Aretha Franklin zongen samen en dat was werkelijk fantastisch door wat voor energie er vrijkwam. Hij had inmiddels ervaring met een liveshow en zat zo dichtbij een aantal fantastische zangeressen en wilde net zoals De Toppers en Vrienden van Amstel, dat er een magie ontstaat als verschillende artiesten met verschillende persoonlijkheden met elkaar op het podium zouden staan.

Een half jaar was hij aan het brainstormen en in gesprek met verschillende partijen en dan kwam ineens het overlijden van Whitney Houston. We wilden een tribute doen in de Melkweg en Trijntje Oosterhuis was ook daarmee bezig en zei “Kan jij geen bandje samenstellen”.. Samen met de huidige ladies en nog een paar konden we het concept uittesten want al binnen een paar minuten was het evenement uitverkocht en lag het Pop/Soul repertoire de meiden goed. Ik was ondertussen al maanden bezig met een concept genaamd The Leading Ladies” (naam “Ladies Of Soul” kwam later)

Inmiddels kwam hij via via mensen tegen zoals de Directeur van Ziggo Dome, die hem voorstelde aan Bob De Voogd, die samen uiteindelijk het Entertainmentcompanietje L.O.S. Entertainment zijn gestart.

Over 3 weken alweer de derde editie van Ladies Of Soul Live At The Ziggo Dome met als speciale gast Billy Ocean. 2 jaar geleden in RTL Late Night presenteerde Edsilia Rombley, Glennis Grace, Candy Dulfer, Berget Lewis en Trijntje Oosterhuis hun eerste Single “I’ll Carry You”. Billy Ocean was er ook en deed “Love Really Hurts Without You” en kregen de Ladies Of Soul de vraag of ze mee wilde doen .

Tjeerd vond dat wel heel erg gaaf, want Billy is een jeugdheld en komt heel sympathiek over, waar je een warm gevoel van krijgt. Hij maakte indruk met een van de mooiste ballads die hij ooit had gehoord “Suddenly” en Tjeerd probeerde het na te spelen.

Nu zaten ze te denken of het leuk zou zijn om weer eens wat met hem te doen. Echter hij bleek zoals hun dachten niet uit Amerika te komen, maar uit Engeland en er werd positief op gereageerd en zo werd een tweede samenwerking een feit.

Legendes met oude soulstemmen zoals Stevie Wonder, Aretha Franklin, Gladys Knight en Patti LaBelle staan op het lijstje waar Tjeerd maar wat graag mee zou samen wil werken, los van het feit of het haalbaar zou zijn of niet.

In Nederland ligt op het gebied van Entertainment de maanden januari en februari een beetje stil, daar haakt de Ladies Of Soul mooi op in door drie concerten, die in de sfeer van Valentijnsdag ligt, te geven vanaf 14 februari met als Anthem na “I’ll Carry You” en “Up Till Now”, de Single “Feel Good”

Voor een derde keer blijven Ladies Of Soul dichtbij Stevie Wonder, door niemand minder dan Keith John mee te laten spelen. Hij zingt in het achtergrondkoortje van Stevie Wonder en ook dit keer zal er ook liedjes weer van Stevie worden gezongen met zijn hulp.

Tjeerd is anderhalf jaar bezig geweest met het vooral muzikaal organiseren van zo’n evenement. Liedjes verzamelen, Single schrijven, arrangementen maken samen met de jongens van de band. Vincent Vianen doet de choreografie, er is een fantastische band, mooie schermen, er is een showregisseur die er een mooie show van maakt met de beste lichtmensen en geluidstechnici. De beste mensen hebben wij en het is een genot om met iedereen weer te werken aan dit project eindigt Tjeerd zijn betoog.

Wat zal het hoogtepunt worden van de komende editie? Zal er net zo’n knaller zijn als vorig jaar “All For You” van Janet Jackson?

Ga het zelf ervaren en kom komende maand naar “Ladies Of Soul, Live in Ziggo Dome” en maak nu jouw avond compleet met een hotelovernachting in het gloednieuwe Jaz hotel in Amsterdam vanaf 135 euro.

http://www.eventim.nl/Tickets.html?affiliate=GAD&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&erid=1568279&includeOnlybookable=true&xtmc=ladies_of_soul&xtnp=1&xtcr=4

Je kan uiteraard ook alleen een kaartje kopen voor de concerten 12/13/14 februari a.s. vanaf 35 euro.

http://www.eventim.nl/Tickets.html?affiliate=GAD&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&erid=1387952&includeOnlybookable=true&xtmc=ladies_of_soul&xtnp=1&xtcr=1

Kom je met de auto, kan je alvast een parkeerplaats reserveren.

http://www.eventim.nl/Tickets.html?affiliate=GAD&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&erid=1398407&includeOnlybookable=true&xtmc=ladies_of_soul&xtnp=1&xtcr=2

Na de concerten zal net zoals de vorige keren zowel een CD als een DVD verschijnen!

Luister naar Total Touch – Discography

Luister naar Ladies Of Soul – Discography

KOOP @ AMAZON/ITUNES (Klik Op De Afbeeldingen)

Live At Ziggo Dome 2014

Live At Ziggo Dome 2015

Advertenties