Bos Theaterproducties heeft het dit Theaterseizoen voor elkaar om werelds beste Motown-act neer te zetten. Wie denkt dat een avondje Soul covers van artiesten als Michael Jackson, James Brown, Marvin Gaye, Earth, Wind & Fire, Kool & The Gang en Stevie Wonder zeker niet aan het origineel kan tippen, heeft het mis. In veel gevallen zijn David Goncalves, Clayton Peroti en Omri Tindal zelfs beter dan het origineel.

In Theater de Kom te Nieuwegein zat het publiek meteen vanaf de eerste seconde te genieten van nummers als “Can You Feel It”, “Groove Tonight” en “Best Of My Love”, maar bij “Loco In Acupulco” ging iedereen swingen, inclusief de twee geluidsmannen.

Iwan vanHetten spreekt het publiek tussen de show aan. Hij is niet alleen de bandleider, maar heeft deze productie ook gemaakt. Disco is helemaal in, met een meesterlijke lichtshow, die heel origineel is en met de 3 zangers met prachtige danspasjes, perfect een geheel vormen, als een bewegend decorstuk zou ik haast zeggen.

2 x 45 minuten treden de Soul Brothers op en betrekken zelfs het publiek er bij. Zo staan de heren in de tweede helft ineens in de zaal Billy Oceans “When The Going Gets Tough” te zingen, flirten met het publiek en nemen vervolgens ieder een vrouw mee, voor hun gecensureerde stripact tijdens, het hoogtepunt van de avond Marvin Gaye’s “Sexual Healing.”

Ook Earth, Wind & Fire’s “September” is een unieke afsluiting. Net zoals het lied van Marvin Gaye, mooier dan het origineel en ook hun medley van the Jackson Five bewijst dat de 3 mannen alles op alles zetten om je te doen geloven, dat zij een wereldband zijn. Het is dat Clayton begin van de show het publiek vroeg om te gaan staan, anders zou je haast denken dat het geen live-show was met hun ultieme zangkwaliteit, wat eigenlijk de hele wereld moet kunnen veroveren.

Vandaag treden ze nog op in Den Helder (Schouwburg De Kampagne) , 4 maart a.s. zouden zij hun tournee afsluiten in in Amsterdam (Meervaart), maar dat doen zij uiteindelijk in Heerhugowaard een dag later (Cool Kunst & Theater). 5 dagen later echter staat Clayton Peroti alweer in zijn volgende Motown-show. Samen met Brandon Delagraentiss, Jorginho Paunussa en Laise Sanches zit hij in “The Soul Of Motown, Part 6.”

Advertenties