Vanavond was het dan zover. De allereerste Broadway Musical in “entire kingdom” Koninklijk Theater Carré, wat een jaarlijkse “Broadway Aan De Amstel” traditie gaat worden met in de hoofdrol Kyle Dean Massey (9 maart t/m 20 maart) en Brian Florres (22 maart t/m 10 april) als Pippin.

De Amerikaanse cast is vol energie en enthousiasme afgelopen maandag neergestreken voor een volle maand Amsterdam, want ze hebben wat “Magic To Do”.

Het verhaal word verteld door de bitchy leading lady (Gabrielle McClinton), die indruk maakt met het liedje “Simple Joys”. Een lied met een boodschap. Sommige mensen halen meer geluk uit de kleine dingen des levens. Het liedje mag dan wel “Simpel” zijn, maar zo simpel ziet het er niet uit. In een hoepel gooit een danseres zich zelf er van voren naar achter zittend doorheen alsof het vrij eenvoudig is om dat trucje te doen.

Pippin, is de zoon van Karel de Grote (gespeeld door John Rubinstein, die vooral indruk maakt als rapper. Ja, echt als rapper!). In de eerste akte is zijn vader de koning, maar word uiteindelijk vermoord door zijn zoon, die de troon vervolgens bestijgt, al probeert de modieuze stiefmoeder Fastrada (Sabrina Harper) er een stokje voor te steken en wilt graag haar stoere zoon Lewis (Erik Altemus) op die plaats hebben. Het spel tussen dit probleemgezin is buitengewoon spannend. Een strijd tussen leven en dood, met niet alleen een zwaard tussen de ribben, maar ook even een hand door de borstkas plagerig steken. Niet alleen zijn vader moet het ontgelden. Er word ook iemand onthoofd en de ledematen bewegen prachtig “los” van elkaar.

Echter is het allemaal het wel waard? Gelukkig is daar de grootmoeder Berthe (Adrienne Barbeau), die vind dat Pippin maar eens op zoek moet gaan naar een vrouw en ze wil graag alle details weten als hij eindelijk seks met haar hebt gehad. Dat Berthe nog jong van geest is, mag duidelijk zijn. Adrienne Barbeau speelt de rol van haar leven in de vorm van een sensueel ballet met het prachtige lied “No Time At All”.

Het lukt Pippin om een vrouw in bed te krijgen genaamd Catherine (Bradley Benjamin), die tijdens een potje wilde seks uiteindelijk verliefd worden, maar om voor zoontje Theo een stiefvader te worden vind hij helemaal niks en vlucht weg.

Dit is het ook niet, dus er zit maar een ding op. Beroemd worden door zelfmoord te plegen. Pippin laat zichzelf vallen in het vuur… of toch niet?

Wat een MAGIC show! Voor elk wat wil(d)s, die mij persoonlijk erg doet denken aan elementen uit shows van Janet Jackson, Hans Klok, Magic Circus en Scapino Ballet. Wil jij daar een overdosis van in een show? Kom dat zien!

Tickets:

Prijs
Rang 4 € 22,50
Rang 3 € 36,00
Rang 2 € 49,50
Rang 1 € 59,50
Gouden rang € 72,50
Platinum rang € 79,50

https://carre.nl/

Lees alles over de meet & greet met Kyle Dean Massay, Erik Altemus & Gabrielle McClinton op de website Magic Music Magazine.

MAGIC TALK : Meet & Greet Pippin – Musicalstars Kyle Dean Massay, Erik Altemus & Gabrielle McClinton

Een tweede review:

Magic Events : Pippin – The Broadway Musical

KOOP @ AMAZON / ITUNES (Klik Op De Afbeeldingen)

Pippin — Sheet Music from the Broadway Musical: Piano/Vocal/Chords

Pippin – CD

Pippin – MP3

Advertenties