Op een mooie (2e) Pinksterdag was het dan zover in het AFAS Circus Theater vierde Jan Keizer en Anny Schilder “50 Jaar BZN” met hun mooiste herinneringen. In de foyer speelde pianist Dennis de Bruijn wat BZN liedje om alvast in de stemming te komen als een soort voorprogramma.

Opmerkelijk genoeg noemen zij later dit jaar hun concert in Leek “40 jaar BZN Herinneringen” en dat had nou juist een betere titel geweest voor deze zogename “Music Of Life”-voorstelling , want de hele rockperiode werd overgeslagen.

Voor meer informatie over dit concert op 12 november a.s. http://www.sikkocazemier.nl/agenda/

Terug naar de kust. In Scheveningen zat de sfeer er goed in. Het concert begon een kwartier later, vanwege dat het Circus Theater ruime aandacht besteedde aan het wijzen van de juiste plek (dat ik een tweede trap moest nemen in plaats van de eerste trap, zorgde voor wat commotie. Iedereen was even vriendelijk, maar een man met zijn bejaarde moeder die mij naar mijn uiteindelijke zitplaats moesten loodsen, demonstreerde heftig, waardoor een 80-plusser een hand toereikte en vervolgens de hele avond zijn gezellige karakter op mij botvierde als directe “buurman”)

Twee keer een uur speelden Jan Keizer en Anny Schilder o.a. hun nummer 1 succes “Mon Amour”, die al in het eerste deel met een leuke intro werd gezongen. Jan Keizer suggereerde dat hij de jurk van destijds even ging ophalen, maar kwam met prachtige gladiolen, die Anny uitdeelde in de videoclip, maar dit keer mocht zij die zelf houden, waarop Anny laconiek reageerde “Het had handig geweest als er ook een vaas bij zat”.

Iedereen heeft idolen, Jan Keizer heeft bijvoorbeeld Tom Jones, die hij in Las Vegas op 74-jarige leeftijd zag optreden. Hij zong een medley van zijn bekende Singles.

In het tweede deel werd wederom een medley gezongen van bekende franse liedjes (voor mensen die ouder zijn dan ik voornamelijk, maar “Jolie Jacqueline” was zeker de moeite waard om te ontdekken op deze manier).

Schilder was op haar allerbest met een ode aan haar dochter Anja “Blue Eyes”, die over 2 weken de voormalige (of huidige, het is maar hoe je het bekijkt) BZN-zangeres voor een 2e keer de titel “Oma” zal bezorgen. Samen met Keizer maakte zij van “Just An Illusion” & “La Saison Francaise” het muzikaal hoogtepunt van de avond.

Een perfecte show is in mijn optiek een show die niet perfect is, alhoewel Internationala acts als Take That & Adam Lambert mij toch wel in twijfel hebben gebracht recentelijk.

De microfoon van Anny Schilder stond bijzonder hard, waardoor iedereen heel erg wakker was aan het begin van het concert. Later werd het enorm donker op exact de plek waar Jan Keizer stond te zingen en ging een minuut later de volgspot weer aan, zodat het niet een solo-voorstelling van Anny Schilder meer “leek”.

De Volendamse, die zowel Spaans als Italiaan spreekt, maar volgens eigen zeggen vooral het eerstgenoemde vloeiend spreekt bracht het goede nieuws 7 april op Facebook dat Jan & Anny in de studio de Nieuwe Single aan het opnemen waren. De verassing van de avond was dan ook, dat deze “niet” werd geïntroduceerd.

Facebook - Jan & Anny (07-04-2016)

Uiteraard hoop ik dat alle fans deze komende Single massaal omarmen om de muzikale comeback te vieren van het leven van Anny, die er gelukkig weer helemaal top uitziet, na haar strijd tegen Borstkanker.

Het concert was de laatste uit de reeks “Sterren Aan Zee” ten bate van Kanker. 3 euro van elk verkochte ticket werd gedoneerd aan de KWF Kankerbestrijding. Opmerkelijk genoeg was deze op een stoel of vijf niet uitverkocht, net zoals een ander jubileum dezelfde dag die ’s middags werd gevierd “25 Jaar De Kast”. Rene Froger, Frans Bauer, Ruth Jacott, Rowwen Heze en Rob de Nijs wisten wel de prachtige lokatie vol te krijgen, maar of daar ook 18 (of 8, ik kon het niet goed verstaan) mensen uit Roemenie (!) kwamen, dat betijfel ik.

Na afloop was er een zeer uitgebreide “Meet & Greet”, maar dat was niet te realiseren voor mensen, die met het Openbaar Vervoer zijn.

Kijk op de website van Jan & Anny voor hun laatste optredens en geniet ook van hun live, zoals wij dat hebben gedaan!

http://www.janenanny.nl/

Luister naar BZN – Discography – Spotify – Playlist.

Luister naar Jan & Anny – Discography – Spotify – Playlist.

KOOP @ AMAZON / ITUNES (Klik Op De Afbeeldingen)

Singles Collection(CD)

Singles Collection (MP3) 2005

It Happened 50 Years Ago (MP3) 19/06/2015

Together Again – Album (CD)

Together Again – Album (MP3) 10/09/2010

The Two Of Us – Album (MP3) 15/02/2013

Unforgettable Duets – Album (MP3) 10/10/2014

Advertenties