Begin April zag ik op Twitter een Tweet van Attitude Magazine over een Madonna-film, echter dit ging niet om Madonna zelf, maar om de dansers van Vogue. Pas veel later drong het tot mij door, dat dit een verdomd goed script is, bedacht door Reijer Zwaan, die samen met Ester Gould het idee ging uitwerken.

Wie heeft nou niet de film gezien van “In Bed with… Madonna” en vooral vanwege de Videoclip “Vogue” zich afgevraagd. Hoe gaat het nou eigenlijk na 26 jaar met Carlton Wilborn, Salim Gauwloos, Oliver Crumes III, Luis Camacho, Jose Gutierez, Kevin Stea en Gabriel Trupin?

Ook al ben ik nog zo nostalgisch, ik heb mij dat nog nooit afgevraagd op de eerste paar jaar na. Zelfs niet toen ik hoorde dat Gabriel was overleden aan AIDS dacht ik aan wat er geworden zou zijn van de anderen, al heb ik als ik mij vergis wel nog een beetje proberen te volgen wat Salim nou precies deed. Kon ook niet anders, want die deed na de legendarische film van Madonna over “behind the scenes” van een toernee, nog wat dingetjes met hem, zoals tijdens de Dick Tracy-periode.

Die hele periode, was mijn gedachte “Je zou maar Vlaming zijn en het gewoon flikken om naast Madonna te mogen dansen. Die Salim had toch alle geluk van de wereld”.

Ester & Reijer hebben 3 jaar aan deze documentaire gewerkt en de hele wereld is momenteel nu aan het ontdekken, dat dit duo toch echt het antwoord op de vraag “Hoe gaat het toch met…” hebben uitgevist, want toch willen wij allemaal weten “Who’s That Girl” , maar we hebben dat toch best vaak overal al gehoord, dus laten wij vooral gaan bezighouden met “Who’s That Boy”?

In Strike A Pose blijkt dat Madonna, een echte moeder was voor haar kroost. Ze ging stad en land af met de boodschap “Express Yourself”. Haar vriend Keith Haring overleed aan Aids (net zoals in 1995 Gabriel Trupin, die veelvuldig geestelijk voelbaar aanwezig is), dus besloot een speech te geven, terwijl op de achtergrond Salim zichtbaar doodzenuwachtig zit te zijn en niemand destijds dat opmerkte. Hij wist al 5 jaar dat hij HIV had, maar dankzij de film heeft hij het in 2015 pas verteld.

Het is indrukwekkend dat iemand zo’n groot geheim met zich meedraagt en niet alleen Salim zag de dood in ogen, ook Carlton & Gabriel bleken HIV te hebben, die beide “Causing A Commotion” door “de kus”.Destijds was het namelijk niet gangbaar om als man een andere man te tongzoenen en al helemaal niet met een camera erbij. Salim had nog maar 5 a 10 jaar te leven en danste alsof zijn leven er van af hing… en dat was dus ook zo.

In de film verteld hij zijn voormalige collega’s dat hij in 1985 ontmaagd is en meteen geïnfecteerd werd. Volgens Oliver gaat de film over “Liefde en Comedy” tijdens de introductie, voorafgaand aan de voorpremiere. Misschien is dat wel heel erg goed omschreven, want “Broederliefde” blijkt er in zeer sterke mate te zijn. Het was voor Salim de tijd om te vertellen wat hij meer dan 30 jaar geheim hield en aan niemand minder dan zijn ex-collega’s wilde hij het vertellen. Prachtig, zo mooi dat je tranen in je ogen krijgt als Carlton hem omhelst.

Gould & Zwaan zijn er in geslaagd om een film te maken, die vast voor iedereen nieuwe kansen geeft en die nog vele maanden in de media zal verschijnen, want… THE OSCAR GOES TO…

Check http://www.magicmusicmagazine.com voor meer over Strike A Pose:

NEW DOCUMENTARY : STRIKE A POSE (MADONNA DANCERS) – ESTER GOULD & REIJER ZWAAN

New Documentary : Strike A Pose (Madonna Dancers) – Ester Gould & Reijer Zwaan

MAGIC SPECIAL : STRIKE A POSE FILM : AIDS / HIV IN BED WITH MADONNA

MAGIC SPECIAL : Strike A Pose Film : AIDS / HIV In Bed With Madonna

MAGIC SPECIAL : MADONNA VOGUE DANCER KEVIN STEA AKA THAT ROGUE ROMEO

https://magicmusicmagazine.com/2016/04/13/thatrogueromeo/

Advertenties