Wie is er uitermate niet geschikt voor feestjes? De eerste naam, die ik in mijn hoofd krijg, is die van mij zelf. Toch ging ik gistermiddag naar de Bijenkorf voor de lancering van 3 nieuwe handtassen. Ben nog steeds niet van de handtassen, maar wel van het Goede Doel, dus vandaar dat ik op de uitnodiging in ging.

In het lekkere knusse café op de eerste etage was het lekker vol geperst, zodat mocht je het koud hebben, het toch nog warm kreeg (gevoelstemperatuur buiten: 30 graden 😉

Plan Nederland Ambassadrice Caro “mooie lach” Emerald was daar met haar vriendelijkheid samen met mede-ambassadeurs Neelie “altijd in Ying Yang” Kroes en GTST-ster Pip “ik vergeet altijd haar achternaam” Pellens. 3 totaal verschillende vrouwen, vertegenwoordigen ieder een totaal verschillende handtas met behulp van 3 totaal verschillende danseressen, maar waren toch echt 1 geheel tijdens de presentatie. Je zou haast de hele voorraad handtassen nog tijdens de presentatie gaan kopen (en de ambassadeurs er in proppen en anders maandverband of iets dergelijks 😉 ) en laat dan ook nog eens de altijd erg sympathiek ogende TMF-presentatrice Daphne Bunskoek het geheel aan elkaar praten terwijl je gezonde hapjes kan eten (is dat tegen de natuur in, is er altijd nog een FEBO in de buurt) en wijn kan drinken.

Net zoals Pip & Neelie, wist Caro een voortreffelijke presentatie neer te zetten van o.a. haar reis, die zij samen met Pip begon 9 mei jl naar Uganda. De “Bag” it up-zangeres ontmoette daar een man, die producten verkocht voor de ongestelde vrouw. Die wist dan ook precies met grote gebaren uit te leggen hoe en wat (mannen zijn altijd wel voor alles te porren, als het gaat om zaken doen).

De “Bag to School” campagne gaat over de hygiëne voor meisjes rondom hun menstruatie (als ik vriendinnen moet geloven is dat iets, waar ze altijd naar uitkijken 😉 ). Je kan daar meer over lezen op de website van Plan Nederland, die erg veel complimenten horen te krijgen, want alles was boven gemiddeld georganiseerd met een goede sfeer als vervolg en mocht dit een rage gaan worden, kom ik misschien ooit nog van mijn feestfobie af.

http://plannederland.pr.co/

Bij de Bijenkorf kan je voor 29,95 euro de handtas, gemaakt door Afrikaanse vrouwen met een ontwerp van Tretchikoff aanschaffen vanaf vandaag. De opbrengst gaat naar Uganda en je doet er dus niet alleen jezelf (of zoals Daphne zegt je moeder, je oma, je buurvrouw of je neef) mee plezier. Na afloop gisteren konden mensen bij de handtas een persoonlijk label laten tekenen door Neelie, Caro of Pip en Daphne zou Daphne niet zijn als ze daarop met grappige ondertoon vraagt of ze goed kunnen “tekenen” (werd geen schetsboek overhandigt, dat was dan wel weer jammer 😉 ).

Er zijn ook andere mogelijkheden om te doneren, zo kan je voor 5 euro al een meisje een jaar lang naar school (hopend dat zij het minder erg vinden dan ik destijds 😉 ) laten gaan met duurzaam (wasbaar) maandverband. In Nederland blijf je daar namelijk niet voor thuis (of je wilt gym ontlopen), maar daar dus wel. Klik op de link voor meer informatie.

https://www.plannederland.nl/shop/duurzaam-maandverband?utm_source=plan-twitter&utm_medium=page-post&utm_content=webshop&utm_campaign=social

Luister naar Caro Emerald (tijdens het bezoeken van de website 😉 ) – Discography – Spotify – Playlist.

KOOP @ AMAZON / ITUNES (Klik Op De Afbeeldingen)

The Shocking Miss Emerald – Deluxe Edition

Deleted Scenes From the Cutting Room floor – Deluxe Edition

Advertenties