Er is nog hoop voor de BZN-fans. Naast de Jan & Anny concerten, was er dan nu “An Evening With… Carola Smit” in het PX gebouw te Volendam. Dat Carola Smit een avondvullend programma voor ons in petto had, dat kon mij zeker voorstellen, maar wat zat alles goed in elkaar. Hier MOET ze het land mee door!

In een niet uitverkochte zaal (!?) vol Volendammers en BZN-fans zong Carola Smit onder begeleiding van (niet DE) Jan Keizer (toetsen), Laurens Tol (gitaar), Kees Mol (gitaar), Kevin Mooijer (gitaar), Christian Sier (toetsen, Carola’s neef, die haar zoon Cornel verving, die moest optreden met zijn succesvolle band “Project Bongo”), Dick Plat (saxofoon) en Kees Steur (Drums).

Anne Tol & Jan Keizer Jr. deden de achtergrondkoortjes, die laatste viel enorm op vanwege zijn swingende optredens.

De muzikale gasten bestonden uit grote talenten. Buiten Volendam zeggen namen als Marije Koning, Maria Keizer, Lisa Veerman, Kees Plat, Piet Schilder niks, maar zeker de moeite waard om te ontdekken.

De BZN-zangeres zong zowel solo als samen met haar gasten, die tevens ook solo hun talent konden laten zien. De combinatie hiervan maakte de avond zowel verassend als afwisselend.

in 2008 bracht Carola Smit haar eerste Solo-album uit samen met Dick Plat en Jack Stroek. Deze fase van haar carrière werd met de Single “With You” ingeluid.

Jack Stroek bleek ook te kunnen zingen en zong o.a. “Back To Black” van Amy Winehouse.

Dat ik nooit iets van de vroegere buurman Kees Kos heb gehoord, is apart. Kees blijkt een echte entertainer te zijn, die prachtig “Don’t Go Breaking My Heart” van Elton John & Kiki Dee wist te doen samen met Carola, maar Ramses Shaffey bleek nog beter bij hem te passen, door het duet “Pastorale” te gaan doen, die Ramses legendarisch maakte met Liesbeth List.

“When You Walk In The Room” van Paul Carrack valt niet alleen in de smaak bij Annie Schilder en Piet Veerman. Tribute To The Cats Band-lid Jan Műhren maakte er iets moois van samen met Carola Smit.

Zijn collega Kees Plat was er ook, die mij toch erg deed denken aan Piet Veerman. Ze zongen o.a. “I Walk Through The Fields”.

In het tweede deel werd Maria Keizer in het zonnetje gezet. Het lijkt er op dat Volendam aan het wachten is op een (inter)nationale loopbaan. Maria zong “Seven Bridges Road” met Anne Tol & Lisa Veerman en het lied “Streetlife” van Randy Crawford is moeilijk te zingen, maar dat deed ze toch echt foutloos.

ABBA’s “Ring Ring” deed Carola met Marije Koning en “Paradise By The Dashboard Light” met de derde Jan Keizer op het podium, namelijk de bekendste! Het zou toch wel een geweldige stunt zijn geweest als na Jan & Anny, Jan Keizer niet met Carola Smit “Mon Amour” zong, maar met zowel Annie als Carola?

Om haar BZN-verleden mooi samen te vatten, zong ze tevens Dirty Dancing-hit “Had The Time Of My Life”.

Ik heb veel concerten en optredens van Carola Smit gezien, maar zo’n avond als deze daar is Carola Smit voor gemaakt. Zichtbaar genoot zij van haar avond.

Luister naar BZN – Spotify – Discography – Playlist.

KOOP @ AMAZON / ITUNES (Klik Op De Afbeeldingen)

BZN – The Singles Collection – Album

Carola Smit – Album

Advertenties