Wat doe je als het regent op een zomerse Zondag? Naar de Botanische Tuinen in Utrecht. Een plek waar ik regelmatig te zien ben tussen de bloemen en de planten, maar regelmatig is daar van alles te doen, zo was daar ook het 40Up Festival met 25 en 26 juni, waar 40Up haar 10jarig bestaan vierde met artiesten als George Baker, Danny Vera, Robin S, The Gibson Brothers en Tavares op de Zaterdag en de Zondag met Mai Tai, Het Goede Doel, Jocelyn Brown & Earth, Wind & Fire.


Het is niet zo’n standaard muziek evenement waar het alleen maar draait om artiesten, maar ook DJ’s. Als je het leuker vind om jouw jeugd te herbeleven buiten de feesttent al dansend en springend waren daar de DJ’s Silverius, Reach, Bart Thimbles, Alex van Oosterom, Jurgen.

Overigens tussen de hoofdacts door waren er ook DJ-sets van o.a. de bekende Ruud Bouma, Erik De Zwart, Harry De Winter en Rob Stenders.

Op de beats van DJ Ruud Bouma keek ik naar een vooral vredig uitziend feestje, die met heel wat andere tentjes met o.a. eten en drinken veel groter en afwisselender lijkt dan je zou denken.

Door de ruime opzet, zou het zelfs te doen zijn als het 30 graden was geweest en bloedheet en de beveiliging was allervriendelijkst.

9 juni jl. was Amsterdam aan de beurt en ik stond dit keer niet naast het evenement, maar in het evenement. Had ik nou een goede indruk gekregen in Utrecht? Eeuh, nee!

Het festival zag er in Utrecht gezellig uit met mensen die vooral met vrienden (vast van vroeger) ieder hun eigen feestje leek te vieren, maar in Amsterdam was het tig keer drukker met exact dezelfde sfeer.

Wegens problemen met het Openbaar Vervoer zou je haast denken dat heel veel mensen ervoor kiezen om later te komen, maar tijdens het eerste optreden van George McCrae stond de hele feesttent vol met feestende mensen, die de indruk gaven dat George Michael op het podium stond, maar dan samen met Andrew Ridgeley.

Als je denkt dat Robin S, alleen maar “Show Me Love” is, dan heb je dat mis. Een half uur Robin wilt zeggen Standupcomedy versus Dancebeats. Wat zij met haar stem kan, kan geen mixer tegenop en of ze nou Show Me Love zingt of haar bekende (met een knipoog)”Back To You” maakte niks uit. Alles zat goed in elkaar, inclusief de inbreng van de dansers Niels van den Heuvel, JL Kemper, Hessel De Graaf, Roy RS & Juvat Westendorp, die nog diverse keren het podium opkwamen bij de andere artiesten.

Een half uur The Trammps wilt zeggen 45 minuten (inmiddels) 4 mega-enthousiaste mannen, die 2 x “Disco Inferno” deden op het eind omdat niemand daar genoeg van krijgt, maar ook liedjes als “Stop and Think” & “Hold Back The Night” laat je terug gaan naar de jaren zeventig. Na hun optreden ruilde de vier zangers hun rol in voor een glansrol als publiek, waardoor de halve zaal ineens een glimlach vertoonde.

Met net zoveel enthousiasme wisten Keren Woodward & Sara Dallin hun Bananarama-hits te zingen zoals “Cruel Summer”, “Robert De Nero’s Waiting” en “Venus”. Alle liedjes in een geweldige nieuwe Club remix. Dat Keren even de tekst vergat van “I Heard The Rumour” en met de danspasjes er soms naast zat, maakte niet uit, want juist dan leek haar wil om te performen nog groter.

Wat doe je als je jarig bent? Debbie Sledge vierde haar 62ste verjaardag op het podium samen met haar zussen Kim en Joni, die laatste mag dan 59 jaar oud zijn, maar die valt gewoon op vanwege dat ze echt jaren jonger lijkt als haar andere twee zussen, die er ook niet bepaald oud uitzien. Hun hit “Thinking Of You”, “Lost In Music” en “We Are Family” waren een van de vele hoogtepunten die voorbij kwamen.

Dat Sister Sledge hun optredens serieus nemen, mag duidelijk zijn door tussendoor Nederlands te praten, al is dat wel wat verwarrend met al die talen, die je tijdens je carrière hoort. Bijna kreeg het daardoor een “Spaans” tintje.

Morgen staat 40Up met dezelfde line-up in Eindhoven. Je kan nog kaarten kopen en dat moet je vooral doen! Het enige verschil is dat Robin S. er niet bij zal zijn, maar Snap! geeft de zaal o.a. wat “Power”. Het zal vast ook inclusief verrassende elementen zijn. Zo zal er wederom een Prince Tribute zijn en zal er net zoals in Amsterdam ook iemand ten huwelijk gevraagd worden?

Meer info: http://www.40upfestival.com/

Luister naar Bananarama – Discography – Spotify – Playlist.

KOOP @ AMAZON / ITUNES (Klik Op De Afbeeldingen)

Back to You – Single Gabriel & Castellon & Robin S. (23-03-2016)

Advertenties